Najbolji zubni implanti – Zašto insistiramo na kvalitetu?

Najbolji zubni implanti mogu da imaju više značenja. Jedna perspektiva je da je najbolje ono što je najpovoljnije i što možete da platite. Neko bi rekao da je to brzina kojom možete dobiti novi osmeh. Svakako, važno je posmatrati i aspekt toga koji će Vam stručnjak ugrađivati zubne implante – možda su tada to najbolji zubni implanti? Ili ipak sam kvalitet zubnog implanta, da li je kvalitet zubnih implanata uopšte važan?

Najbolji zubni implanti cena

Volimo da kažemo da je ovo hodanje po tankom ledu, a razumljivo, izuzetno je važan faktor za pacijente. Najbolji zubni implanti nisu oni zubni implanti čija je cena najbolja. Naprotiv, ti zubni implanti često mogu da dovedu do problema i da Vas na kraju izađu nekoliko puta skuplje nego da ste odmah odabrali kvalitetnu opciju. Najbolji zubni implanti u svetu koštaju čitavo bogatstvo i cene su neretko prilagođene tržištu određenog područja i države. Sreća je što ako čitate ovaj tekst, zapravo čitate o tržištu u Srbiji u kom možete da pronađete ozbiljne stručnjake koji će Vam ugraditi najkvalitetnije zubne implante po mnogo nižoj ceni, nego što biste to uradili, na primer u Nemačkoj ili SAD.

Zubni implant je nešto što će biti ugrađeno u Vašu vilicu. Praktično će srasti sa Vašim organizmom. Biće deo Vas. Zaista je važno da taj deo bude kvalitetan i da Vam ne pravi zdravstvene i dodatne finansijske probleme.

Zato, najbolji zubni implanti nisu oni koji imaju cenu koja nam se dopada. Treba da sagledate koji su to najbolji zubni implanti i gde ih možete dobiti najpovoljnije.

Stručnjak koji ugrađuje implante

Najbolji zubni implanti su definitivno povezani i sa najboljim stručnjacima koji vrše zahvat. Zašto? Zato što najbolji stručnjaci nikada neće ponuditi pacijentima nešto što može da ih ugrozi ili nije na nivou kvaliteta. Možda je i najvažnije da odaberete dobrog stručnjaka, ako ste to uradili – prepuštate se profesionalcu i ne morate da izučavate čitave studije kako biste razumeli zubne implante. Hirurg je to već učinio za Vas i spreman je da Vam ponudi besprekoran osmeh. Takođe, mnogi pacijenti prilikom ugradnje zubnih implanata imaju potrebu za dodatnim zahvatima, često je u pitanju nedostatak kosti, a dobar hirurg će to prepoznati. Važno je precizno proceniti i koju vrstu zubnih implanata Vam ugraditi, na primer, da li su Vam potrebni zigomatični zubni implanti.

U zavisnosti od toga koliko Vam zuba nedostaje, Vaš doktor može predložiti nadoknadu jednog zuba, niza zuba ili potpune bezubosti. Svaki problem ima svoje rešenje, a stručnjak koji procenjuje koje rešenje je najbolje za Vas je najvažniji deo tog rešenja.

Dakle – možemo da kažemo da su najbolji zubni implanti definitivno povezani za najboljim stručnjacima. U Srbiji postoje ti stručnjaci – ali kako da prepoznate da li nude kvalitetno rešenje?

Tu dolazimo do prvog pokazatelja – koji brend zubnih implanata koristi ta ordinacija?

Najbolji zubni implanti i brend

Možda je bolje da zaobiđete ordinacije koje nude izuzetno jeftine zubne implante. To svakako nisu najbolji zubni implanti. Šta su najbolji zubni implanti? Oni koji su priznati u svetu od strane različitih svetskih stručnjaka i organizacija kao premium zubni implanti, a to su brendovi Nobel biocare i Dentsply Sirona USA, odnosno Ankylos zubni implanti. Ovi zubni implanti smatraju se zaista najboljim zubnim implantima u svetu. U SAD i nekim evropskim državama dostižu zaista ogromne cifre, dok se kod nas, u zavisnosti od tipa zubnog implanta kreću od 650 do 700 evra, a zigomatični oko 2000 evra po zubnom implantu. Svakako, pravu cenu možete da dobijete samo onda kada doktor pregleda Vaš 3D snimak i pregleda Vas uživo. Sve ostale ponude su okvirne i mogu da poprilično variraju i da uopšte ne budu rešenje za Vas.

Da zaključimo – najbolji zubni implanti su oni koje Vam ugrađuje vrhunski stručnjak i koji su premium kvaliteta. Uvek treba imati na umu da oni postaju deo Vas. Vaše rešenje određuje se u skladu sa Vašim zdravljem, opcijama koje su dostupne za Vaše stanje kao i cenom koju možete da platite. Svakako, dobar stručnjak će Vam ponuditi najbolje rešenje, ali i alternativna, takođe kvalitetna rešenja u skladu sa Vašim mogućnostima.

A sada je vreme da Vam kažemo šta možete da očekujete kod nas, u Markov Dental Clinic. Mi izrazito insistiramo na kvalitetu i ne pristajemo da radimo rešenja koja smatramo nekvalitetnim za naše pacijente. Ono što Vam garantujemo jeste da ćemo dati sve od sebe da Vam pružimo najbolji tretman i posvećenost.

Najbolje ćete razumeti naš pristup kada pročitate izjavu dr Borislava Markova, specijaliste za maksilofacijalnu hirurgiju i osnivača naše ordinacije, koju u celosti možete da pogledate ovde.  Koristimo isključivo premium materijale i zubne implante, a višedecenijsko iskustvo dr Borislava Markova pokazalo je da su čak i mnogi “nerešivi” slučajevi postali rešivi. Svakoga dana dajemo sve od sebe da naši pacijenti dobiju zdrav, besprekoran i kvalitetan osmeh. Radujemo se da tim putem krenemo i sa Vama. Verujemo da zaista nudimo najbolje zubne implante.

pre i posle all on 6
pre i posle all on 6

Google Reviews
5 zvezdica od pacijenata!

Svakog dana vredno radimo i osluškujemo iskustva naših pacijenata kako bismo bili bolji za Vas. Kao nagradu, dobili smo besprekorne ocene naših pacijenata.

brcaoskbrcaosk
05:19 26 Aug 22
I had to get some major dental work done, teeth extraction, several implants, the lot. For a long time I was looking for a place to have it done and I ended up in Novi Sad at Doctor Markov's clinic.Dr Markov explained the whole process in a way that was easy for me to understand, and the procedure went really well. Doctor Markov brilliant social skills and his sense of humour helped me to relax during the procedure. I am delighted with the results, really excellent looking and feels totally natural. The staff in clinic is really very friendly and helpful, you feel you are the most important patient there.I can't recommend this clinic highly enough.Ivan
BiMiBiMi
08:54 11 Jul 22
Very professional clinic. Dr Markov is the best dentist I ever met. I went true few complicated procedures but I felt so relaxed. Very friendly atmosphere. Very trustworthy and honest. Highly recommended.
Vesna AltaracVesna Altarac
11:48 11 Nov 21
Intuition led me to this clinic. From the very first interaction, Dr. Markov exhibited incontrovertible expertise, high level of professionalism, and accountability. Embodying an earned, healthy ego, he possesses the ability to feel and see his patients. Dr. Borislav Markov and Dr. Vesna Markov are dedicated, attentive, approachable, down-to-earth, and pleasant people. They approach each patient with individualized care. The clinic is world class: from its aesthetics, equipment, and professional staff, to pristine hygiene and quality customer service. I did treatments for dental crowns and teeth whitening - the results are unbelievable! I only have words of gratitude and praise for Dr. Markov for his expertise, attentiveness, and empathy. This clinic is highly recommended!
TukikulTukikul
14:00 24 May 21
Quality, professionalism, expertise and friendliness all in one place!I have been a patient of Dental Markov Clinic since 2013. Over the years I have had numerous treatments ( I suffer from Paradentosis) including Dental Bridges and most recently I had two Dental Implants fitted and teeth whitening done. On each of the occasions over the years they have exceeded my expectations and worth the travel from London to Novi Sad.Anna
Eric K. BlattEric K. Blatt
18:38 06 Jun 19
I was completely satisfied with Dr. Borislav Markov's care and treatment. I would send my children to him!I received to implants at home in California, USA. I needed the final restoration, requiring 2 "crowns" to match the implants and with consideration of excessive grinding.I happened to be traveling in the Balkans, and in Belgrade for 2 weeks. I did an extensive search for a dentist for the work I needed. Nobody in Belgrade matched the Markov Clinic's reviews or the detailed communications of Dr. Markov we had before I set appointments. He was detailed, helpful, and worked with my schedule. He was also very familiar with the brand and model of the implants (the very best.)My personal experiences going to Novi Sad for appointments was a surprise. It is only 60 to 90 minutes from Belgrade. An easy straightforward drive. Car rentals start at about 25 to 30 Euros per day. Novi Sad is an interesting and lovely city that I don't think I would have experienced the city and it was a big bonus in my travels.Dr. Markov was a gentleman. He was a gracious and friendly host. He shared some terrific personal stories of his own travel adventures. He was not rushing me in and out, quite the opposite.His staff is equally professional. They work together with ease. No stern words or orders, no extra chatter. Everyone on staff is up to Dr. Markov's high standards.His care was excellent. He is obviously a master at his profession. He was patient with some lengthy fittings, and despite the extra time he was determined to give me the very best outcome. It is no surprising that I have excellent restoration crowns now. I look forward to referring my friends and family to the Markov Clinic.Thank you Dr. Markov!
js_loader

5 zvezdica!
Google Reviews

brcaoskbrcaosk
05:19 26 Aug 22
I had to get some major dental work done, teeth extraction, several implants, the lot. For a long time I was looking for a place to have it done and I ended up in Novi Sad at Doctor Markov's clinic.Dr Markov explained the whole process in a way that was easy for me to understand, and the procedure went really well. Doctor Markov brilliant social skills and his sense of humour helped me to relax during the procedure. I am delighted with the results, really excellent looking and feels totally natural. The staff in clinic is really very friendly and helpful, you feel you are the most important patient there.I can't recommend this clinic highly enough.Ivan
BiMiBiMi
08:54 11 Jul 22
Very professional clinic. Dr Markov is the best dentist I ever met. I went true few complicated procedures but I felt so relaxed. Very friendly atmosphere. Very trustworthy and honest. Highly recommended.
Vesna AltaracVesna Altarac
11:48 11 Nov 21
Intuition led me to this clinic. From the very first interaction, Dr. Markov exhibited incontrovertible expertise, high level of professionalism, and accountability. Embodying an earned, healthy ego, he possesses the ability to feel and see his patients. Dr. Borislav Markov and Dr. Vesna Markov are dedicated, attentive, approachable, down-to-earth, and pleasant people. They approach each patient with individualized care. The clinic is world class: from its aesthetics, equipment, and professional staff, to pristine hygiene and quality customer service. I did treatments for dental crowns and teeth whitening - the results are unbelievable! I only have words of gratitude and praise for Dr. Markov for his expertise, attentiveness, and empathy. This clinic is highly recommended!
TukikulTukikul
14:00 24 May 21
Quality, professionalism, expertise and friendliness all in one place!I have been a patient of Dental Markov Clinic since 2013. Over the years I have had numerous treatments ( I suffer from Paradentosis) including Dental Bridges and most recently I had two Dental Implants fitted and teeth whitening done. On each of the occasions over the years they have exceeded my expectations and worth the travel from London to Novi Sad.Anna
Eric K. BlattEric K. Blatt
18:38 06 Jun 19
I was completely satisfied with Dr. Borislav Markov's care and treatment. I would send my children to him!I received to implants at home in California, USA. I needed the final restoration, requiring 2 "crowns" to match the implants and with consideration of excessive grinding.I happened to be traveling in the Balkans, and in Belgrade for 2 weeks. I did an extensive search for a dentist for the work I needed. Nobody in Belgrade matched the Markov Clinic's reviews or the detailed communications of Dr. Markov we had before I set appointments. He was detailed, helpful, and worked with my schedule. He was also very familiar with the brand and model of the implants (the very best.)My personal experiences going to Novi Sad for appointments was a surprise. It is only 60 to 90 minutes from Belgrade. An easy straightforward drive. Car rentals start at about 25 to 30 Euros per day. Novi Sad is an interesting and lovely city that I don't think I would have experienced the city and it was a big bonus in my travels.Dr. Markov was a gentleman. He was a gracious and friendly host. He shared some terrific personal stories of his own travel adventures. He was not rushing me in and out, quite the opposite.His staff is equally professional. They work together with ease. No stern words or orders, no extra chatter. Everyone on staff is up to Dr. Markov's high standards.His care was excellent. He is obviously a master at his profession. He was patient with some lengthy fittings, and despite the extra time he was determined to give me the very best outcome. It is no surprising that I have excellent restoration crowns now. I look forward to referring my friends and family to the Markov Clinic.Thank you Dr. Markov!
js_loader